{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija za izbjeglice BiH donijela odluku o raspodjeli sredstava

F
27.11.2007. u 16:38
0
0
Komisija za izbjeglice BiH donijela odluku o raspodjeli sredstava
0
Komisija za izbjeglice BiH donijela odluku o raspodjeli sredstava
Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH donijela je danas odluku o raspodjeli preostalih, neutrošenih udruženih sredstava namijenjih za projekte obnove u prošloj godini, te odobrenih sredstava za rješavanje problema izbjeglih u iznosu od oko 11 miliona za ovu godinu.
Ovim više nema neraspoređenih sredstva namijenjenih za povratak u BiH, a Komisiji preostaje da poduzme napore da bi bila uključena u proračune za narednu godinu.

Komisija će, kako je rečeno, tražiti od Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH da iznos sredstva ostvaren kroz PDV usmjeri u realizaciju povratka jer je poznato da BiH treba oko 600 miliona da bi se obnovile porušene kuće i 400 miliona da bi se osigurao održiv povratak.

Predsjednik Komisije Slavko Marin kazao je na pres-konferenciji nakon sjednice održane u Banjoj Luci da su u prošloj i ovoj godini bili planirani za implementaciju projekti od oko 54 miliona i 840.000 KM, a na terenu je utrošeno 49 miliona i 495.000 KM, čime je obnovljeno 2.199 obiteljskih kuća.

Marin je kazao da je danas odlučeno i da će se u okviru 3,7 miliona KM osigurati obnova i povratak za 150 obitelji,
jednim dijelom i kroz projekt Razvojne banke čiji je cilj da se riješi pitanje alternativnog smještaja i kolektivnih centara.

Ove danas usvojene odluke bit će operativne naredne sedmice. Fond za povratak implementirat će ove projekte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: