Halid Genjac
0

"Komisija u utorak odlučuje o Ahmetoviću"

SRNA
Halid Genjac
Halid Genjac
Parlamentarna Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH u utorak, 24. novembra, razmotriće prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole Špirića za imenovanje Sadika Ahmetovića na mjesto ministra bezbjednosti BiH, rekao je danas Srni predsjedavajući Komisije Halid Genjac.

Genjac je potvrdio da su ispunjene sve formalnosti za razmatranje prijedloga o Ahmetovićevom imenovanju.

"Pristigla je sva potrebna dokumentacija - odluka Savjeta ministara, potvrde od Centralne izborne komisije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, kao i svi zakonom propisani obrasci“, objasnio je Genjac.

On je dodao da Komisija sa Kolegijumom Predstavničkog doma koordiniše da potvrđivanje Ahmetovićevog imenovanja bude na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma 24. novembra.

Genjac je podsjetio da je sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara prvobitno bila zakazana za sutra.

"Sjednica je pomjerena za utorak ujutro, prije početka sjednice Predstavničkog doma, kako veći broj članova Komisije ne bi samo zbog ovoga morao da dolazi u Sarajevo“, rekao je Genjac.

Zakonske odredbe koje propisuju izbor Savjeta ministara BiH predviđaju mogućnost da bilo ko od članova Komisije za pripremu izbora zatraži da se imenovano lice pozove na sjednicu Komisije na razgovor.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić u ponedjeljak, 16. novembra, uputio je u parlamentarnu proceduru prijedlog za imenovanje Sadika Ahmetovića na mjesto ministra bezbjednosti BiH.

Ahmetovića, trenutno poslanika u Predstavničkom domu, za ovo mjesto predložila je SDA.

Mjesto ministra bezbjednosti upražnjeno je od kraja jula, kada je sa te funkcije, zbog prigovora o funkcionisanju ovog ministarstva, smijenjen Tarik Sadović, takođe kadar SDA.