BiH
1

Komemoracija u Zenici: Jovo Dragičević je bio vrsni novinar i još bolji čovjek

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Komemoracijom u velikoj sali Općne Zenica, Zeničani su odali počast novinaru Jovi Dragičeviću, koji je preminuo u nedjelju ujutro nakon kratke i teške bolesti.

Zeničani su minutnom šutnje i prisjećanjem na iskustva koja su imali s Jovom odali počast svome poznaniku, prijatelju i radnom kolegi.

U ime kolektiva Radio televizije Zenica obratili su se direktorica Dženana Sivac i urednik Sinan Gluhić, koji su o Jovi imali reći samo riječi hvale.

"Još ljetos je Jovo sa nama radio punom parom. Postao je sinonim, ne samo za našu televiziju, nego i novinarskog posla u Zenici. Od njega smo svi učili, i u svom poslu je bio nenadmašiv. Najbolje godine života ostavio je u ovoj firmi. Ostaje nam sjećanje na njegov rad, na čovjeka kojeg smo voljeli i sa kojim smo dijelili i sreću i tugu. Neka ti je laka zemlja Jovo", kazao je Gluhić.

Predstavnicima Udruženja bh. novinari Zenica Dragičević će ostati u lijepom sjećanju.

"Pamtit ćemo Jovu kao dobrog čovjeka. Bio je vrsni novinar i dobar poznavalac područja sa kojih je izvještavao. On je bio jedan od onih ljudi koji vam može uputiti samo dobar savjet, osmijeh ili lijepu riječ. Neka ti je laka zemlja bosanska", izjavila je predsjednica Udruženja, Velida Kulenović.

Prisutnima su se obratili i predsjedavajući skupštine Zeničko-dobojskog kantona Sretko Radišić te bivši novinar, a današnji predsjednik RK "Čelik", Pane Škrbić.

Jovo je rođen 21. januara 1951. godine u Žabarima kod Brčkog, a veliki dio radnog vijeka proveo je radeći u Radio televiziji Zenica. Bio je zaposlen i u informativnoj službi Rudnika Zenica odakle je izvještavao o privrednim tematikama uključujući izvještavanje o rudarskom životu i radu.

U svojoj karijeri za svoj rad je više puta nagrađivan, a brojnim kolegama iz profesije bio je uzor za izvršavanje novinarskih obaveza.

Sahrana Jovi Dragičeviću bit će obavljena sutra u mjestu Žabari kod Brčkog.

Vezani članci