TUGA I BOL
12

Komemoracija Ekremu Kahrimanu: Prestalo je kucati srce plemenitog čovjeka i dobrog lidera

Piše: E. M.
Komemoracija Ekremu Kahrimanu (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Građani Zenice danas su u Velikoj sali Gradske uprave u Zenici uputili posljednje riječi i pozdrave bivšem direktoru Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zenica Ekremu Kahrimanu koji je izvršio samoubistvo u utorak u 67. godini.

Članovi porodice, prijatelji, radne kolege i sugrađani danas su slušali govore koje su s govornice čitali predstavnici JP "Vodovod i kanalizacija" i Udruženja poslodavaca komunalne privrede Federacije Bosne i Hercegovine.

"Danas je tužan dan za naše preduzeće i grad Zenicu. Opraštamo se od izuzetno cijenjenog oca, supruga, prijatelja, lidera i dugogodišnjeg direktora 'Vodovoda i kanalizacije'. Veliku tugu i bol nosi ovaj trenutak, ali pripala mi je čast da izrazim zahvalnost. Sav njegov rad i život teško je ukratko izložiti, ali prisjetit ćemo se njegove požrtvovanosti kojom je popločan njegov radni put", kazala je u ime JPViK Mubina Salkić

Na današnjoj komemoraciji spomenuti su i poslovni uspjesi koje je Kahriman realizirao dok je bio na funkciji direktora JP "Vodovod i kanalizacija" Zenica.

"Završen je jedan sadržajan i bogat život. Zatvorila se knjiga puna dobrih i plemenitih djela. Prestalo je kucati jedno dobro srce i na bolji svijet je preselio Ekrem Kahriman", dodala je kroz suze Salkić.

S obzirom na to da je Kahriman bio dugogodišnji član Udruženja poslodavaca komunalne privrede Federacije Bosne i Hercegovine, prisutnima se danas obratio i predsjednik Selim Babić.

"Duboko smo ožalošćeni odlaskom našeg kolege, vrijednog i poštenog čovjeka. Ostali smo bez dugogodišnjeg člana, a možemo slobodno reći da je bio najaktivniji član. Svjesni smo koliko je uradio, svi znamo kakva je postala kompanija na čijem je čelu bio", izjavio je Babić.

Dženaza Ekremu Kahrimanu bit će klanjana nakon podne-namaza ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukop će biti obavljen na mezarju u Topčić Polju.