SDP Silajdžiću
0

Kome vjerujete: Karadžiću ili SAD-u

Sarajevo-x.com
SDP insistira na tome da Haris Silajdžić, kao trenutni šef države BiH, mora imati mišljenje o tome vjeruje li Radovanu Karadžiću, koji tvrdi da je postojao dogovor o zaštiti od izručenja sudu u Hagu, ili američkom ministarstvu vanjskih poslova (State Department), koje tvrdi da ovaj ratni zločinac laže.

"Pored toga što još uvijek odbija da kaže da li vjeruje Karadžiću ili State Departmentu, Silajdžić selektivno citira svoju izjavu, tj. namjerno ispušta prvi dio svoje reakcije u kojoj precizno kaže: "Ne znam šta da mislim", nakon čega govori o tome kako nema dovoljno informacija. Pošto je drugi put propustio da kaže svoje mišljenje o tvrdnji Radovana Karadžića, SDP ga još jednom podsjeća na to da šef države BiH mora imati na umu da su SAD osvjedočeni prijatelj naše zemlje i da bi kao šef države morao makar u svojoj trećoj izjavi jasno da stane na stranu SAD protiv Karadžića," kažu iz SDP-a.

Da bi se izbjegla nagađanja oko Silajdžićeve televizijske izjave, širu javnost pozivaju da je u cijelosti pogleda na www.sdp.ba.

"Ponavljamo da Silajdžić direktno ruši ugled države BiH izjavama u kojima o ovom "ne zna šta da misli" i očekujemo da BiH javnosti stavi do znanja da je riječima monstruma Karadžića bilo katastrofalno vjerovati i prije i tokom rata, a pogotovo sada kada on pokušava da okrivi zemlju koja je dokazani prijatelj BiH i njene državnosti.

Pored svega, dvije godine nakon što je postao šef države, Haris Silajdžić ponovo zameće tragove i skreće teme pa tako tvrdi da je i do danas neinformisan i o tzv. alžirskoj grupi. Na isti način on danas govori da je bio neinformisan i kada je potpisao Dejtonski sporazum, a moguće da ćemo uskoro saznati da je također zbog neinformisanosti oborio ustavne promjene iz 2006. godine," ističu iz ove bh. stranke.