BiH
8

Komarica: Stradanja u svijetu po istom rukopisu kao nekad kod nas

FENA
Franjo Komarica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Franjo Komarica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Biskup banjalučki Franjo Komarica pozvao je na molitvu za one koji pate, koji su obespravljeni, te za prognanike ne samo iz Banje Luke, iz Bosne i Hercegovine već i mnogih drugih zemalja.

"Ne možemo danas mirno slaviti Božić kada imamo pred očima mnoga stradanja diljem svijeta. Pišu se isti rukopisi koji su pisali i kod nas", rekao je biskup Komarica.

Međutim, istakao je, Bog nije nestao sa zemlje i treba nas kako bi uspostavio pravedni mir, te da nas oslobodi od ropstva grijeha i smrti.

"To znači slaviti Božić", rekao je monsinjor Komarica u obraćanju vjernicima na svečanoj pontifikalnoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, a u povod svetkovine rođenja Gospodnjeg – Božića.

Pozvao je vjernike katolike da budu na strani božije ljubavi, milosrđa i zauzimanja za čovjeka.

Ukazujući na značaj Božića za katoličke vjernike, podsjetio je na jednu od istina svete vjere da će Bog dobro vijekom nagraditi, a zlo vijekom kazniti.

Vjernicima je naglasio da trebaju promišnjati koliko su vjerodostojni kada slave taj najradosniji kršćanski blagdan.

"I šta on znači za sve nas ovdje u Banjoj Luci, našoj zemlji, na našoj planeti slaviti Božić", naveo je biskup banjalučki ističući da se svi trebamo upitati šta to radimo, pa i kada se slavi Božić.

Da li to radimo, dodao je, samo površno ili stvarno.

"Bog nam dolazi i u ovoj svetoj misi, sebe dariva nama u svojoj božanskoj istini o nama i o sebi te dariva sebe kao božansku hranu, prijeko potrebnu na našem putovanju kroz vrijeme prema vječnosti. I otvorimo mu svoja srca, misli i opredjeljenja kako bi nas on svojim dolaskom blagoslovio", naglasio je Komarica.

I u drugim katoličkim crkvama u RS-u danas su na Božić služene mise.