{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komarica: Obnovljena trećina katoličkih vjerskih objekata

S
20.9.2011. u 12:44
0
0
Komarica: Obnovljena trećina katoličkih vjerskih objekata
0
Komarica: Obnovljena trećina katoličkih vjerskih  objekata
Franjo Komarica
Na području Banjalučke biskupije do sada je obnovljena trećina uništenih ili teško oštećenih katoličkih vjerskih objekata, za trećinu je u toku obnova, a trećina čeka obnovu, izjavio je u Livnu banjalučki biskup Franjo Komarica.
Komarica, koji je u livanjskom selu Veliki Guber blagoslovio temelje buduće nove katoličke crkve, rekao je novinarima da je na području Banjalučke biskupije u proteklom ratu uništeno ili teško oštećeno 95 posto katoličkih vjerskih objekata, a da je nakon rata na tom području izgrađena samo jedna nova katolička crkva, i to u prigradskom naselju na području Bihaća.

"Vlast u BiH posljednjih godina Katoličkoj crkvi izdvaja veoma malo za obnovu vjerskih objekata, zbog čega sredstva za ovu namjenu prikupljamo po bijelom svijetu", rekao je Komarica i dodao da je njegov stav bio da se povratnicima najprije obnove i izgrade kuće i stanovi, a onda vjerski objekti.

Biskup Komarica tvrdi da je i međunarodna zajednica, kada je riječ o donacijama za obnovu vjerskih objekata, uglavnom zaobilazila Hrvate - katolike i davala pomoć drugima, te da su se tako ponašali i vodeći hrvatski političari u BiH, uglavnom u Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: