{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH

F
17.12.2007. u 18:54
0
0
Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH
0
Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH
Ministar sigurnosti BiH u ostavci Tarik Sadović, primio je danas komadanta EUFOR-a, general-majora Ignacia Martina Villalaina.
U prvoj nastupnoj posjeti novog komadanta EUFOR-a ministar Sadović je istakao značaj uloge EUFOR-a na planu stabilnosti u BiH i regionu, kao i rezultata dosadašnje saradnje, te napora učinjenih u prenosu odgovornosti za pojedina pitanja sigurnosti zemlje na domaće vlasti.

Ističući opredjeljenje Bosne i Hercegovine za mir, sigurnost i stabilnost, te nastojanja da naša država na ovom planu bude i faktor stabilnosti u Evropi, ministar Sadović je generala Villalaina upoznao sa aktuelnostima vezanim za rješavanje pitanja reforme policije i predstojećim zadacima koji predstoje u ovoj oblasti.

General Villalain je, zahvaljujući se na srdačnoj dobrodošlici, istakao značaj dosadašnje uspješne saradnje Ministarstva sigurnosti BiH sa EUFOR-om i naglasio dobru volju da doprinese rješavanju svih pitanja koja se tiču sigurnosti i stabilnosti, te pomogne domaćim državnim agencijama za sprovođenje zakona da od snaga EUFOR-a u budućnosti potpuno preuzmu odgovornost za njihovo rješavanje, saopćeno je iz Kabineta ministra sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: