|

Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH

Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH
0
F
FENA
17.12.2007. u 18:54
0
komentara
0

dijeljenja
Komadant EUFOR-a boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH
Ministar sigurnosti BiH u ostavci Tarik Sadović, primio je danas komadanta EUFOR-a, general-majora Ignacia Martina Villalaina.
U prvoj nastupnoj posjeti novog komadanta EUFOR-a ministar Sadović je istakao značaj uloge EUFOR-a na planu stabilnosti u BiH i regionu, kao i rezultata dosadašnje saradnje, te napora učinjenih u prenosu odgovornosti za pojedina pitanja sigurnosti zemlje na domaće vlasti.

Ističući opredjeljenje Bosne i Hercegovine za mir, sigurnost i stabilnost, te nastojanja da naša država na ovom planu bude i faktor stabilnosti u Evropi, ministar Sadović je generala Villalaina upoznao sa aktuelnostima vezanim za rješavanje pitanja reforme policije i predstojećim zadacima koji predstoje u ovoj oblasti.

General Villalain je, zahvaljujući se na srdačnoj dobrodošlici, istakao značaj dosadašnje uspješne saradnje Ministarstva sigurnosti BiH sa EUFOR-om i naglasio dobru volju da doprinese rješavanju svih pitanja koja se tiču sigurnosti i stabilnosti, te pomogne domaćim državnim agencijama za sprovođenje zakona da od snaga EUFOR-a u budućnosti potpuno preuzmu odgovornost za njihovo rješavanje, saopćeno je iz Kabineta ministra sigurnosti BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.