BiH
0

Komad neispravne protivgradne rakete pao na objekt Mlijekoprodukta

SRNA
Protivgradna raketa koja je prošla kroz krov jednog od objekata preduzeća Mlijekoprodukt u Bosanskoj Dubici imala je fabričku grešku i ovoj je prvi takav slučaj ove godine, rečeno je Srni iz Javnog preduzeća Protivgradna preventiva Republike Srpske.

"Ove godine Protivgradna preventiva ispalila je 575 raketa. Jučerašnji događaj je prvi slučaj kvara na protivgradnoj raketi", rekao je službenik za odnose sa javnošću u ovom preduzeću Tihomir Dejanović i napomenuo da je dozvoljena tolerancija od dva odsto na neispravnost protivgradnih raketa.

On je pojasnio da komad rakete, koji je trebalo da izgori u vazduhu nije izgorio do kraja, već je pao na limeni krov jednog od objekata u krugu Mlijekoprodukta.

"Ustanovljeno je da je razlog za to fabrička greška", rekao je Dejanović.

On je istakao da je policija obavila uviđaj i potvrdila ono što je utvrđeno iz provjerom u JP Protivgradna preventiva Republike Srpske.

Iz preduzeća Mlijekoprodukta je danas saopšteno da je u jučerašnjem incidentu pričinjena minimalna materijalna šteta, te da povrijeđenih nije bilo.

Iz Mlijekoprodukta saopšteno je danas da je Služba fizičko-tehničkog obezbjeđenja ovog preduzeća jučer oko 16 sati evidentirala da je strano tijelo nepoznatog porijekla prošlo kroz krov jednog od objekata.

Nakon što su predstavnici Policijske stanice Bosanska Dubica i predstavnici Javnog preduzeća Protivgradna preventiva Republike Srpske izvršili uviđaj, utvrđeno je da je riječ o protivgradnoj raketi.

"Materijalna šteta na objektu Mlijekoprodukta minimalna je, a povrijeđenih u konkretnom slučaju nije bilo", navodi se u saopštenju.