|

Kolone vozila na pojedinim graničnim prijelazima

Kolone vozila na pojedinim graničnim prijelazima
0
F
FENA
20.7.2019. u 11:33
11
komentara
0

dijeljenja
Kolone vozila na pojedinim graničnim prijelazima GP Ivanica (Foto: BIHAMK)
Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Deleuša, Doljani, Gabela Polje, Osoje, Zupci. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na ulazu u BiH. Duge su kolone vozila na prelasku granice Velika Kladuša u oba smjera.
Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, javljaju iz BIHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...