Ekipe na terenu
10

Kolona na Sokocu: Zbog jakih snježnih nanosa proklizala vozila

M. N.
Na magistralnom putu Mokro-Sokolac saobraćaj se odvija otežano zbog jakih snježnih nanosa koji su izazvali brojne probleme vozačima.

Kako su nam rekli u PU Istočno Sarajevo, zastoj u saobraćaju traje već neko vrijeme. Mašine zimskih službi su na terenu i ubrzo bi put trebao biti prohodan.

Ranije su bili kraći zastoji i sporije se saobraćalo zbog autobusa koji je skliznuo s ceste, ali je zahvaljujući reakciji policije i drugih spasilačkih službi brzo izvučen i vraćen na cestu.

Cisterna proklizala tokom dana (Foto: Općina Sokolac)
Cisterna proklizala tokom dana (Foto: Općina Sokolac)

Prema riječima vozača koji su u koloni, zastoj traje oko dva sata, a uz cestu se mogli vidjeti kamion i automobil koji su također proklizali. Srećom, za sada nema povrijeđenih osoba.

Iz BIHAMK-a je saopćeno kako je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen za teretna vozila.

Snijeg je izazvao velike probleme u općinama Sokolac, Han Pijesak i Rogatica gdje je veći broj sela ostao bez električne energije jer je tokom prethodne noći napadalo 20 centimetara novog snijega, a puhao je i jak vjetar. Ekipe zadužene za čišćenje puteva kontinuirano su na terenu, ali novi nanosi snijega stvaraju veliki problem.

Ivan Sedlo (Foto: BH Truck)
Ivan Sedlo (Foto: BH Truck)

IZ BIHAMK-a je saopćeno kako je saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište potpuno obustavljen, dok je na magistralnom putu Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan Sedlo zbog čišćenja trenutno obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prevoj Karaula iz istog razloga saobraćaj je obustavljen za sva teretna vozila.