BiH
0

Kolegiji oba doma usaglašavaju zaključke

FENA
Trodnevna zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je razmatrana aktuelna situacija u BiH te razlozi za podnošenje ostavke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića završena je danas poslijepodne bez konkretnih zaključaka.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković je nakon jednosatne pauze kazao da će prijedloge zaključaka iznesene tokom rasprave razmatrati kolegiji oba doma te usaglašene predložiti domovima.

Na sjednici, koja je počele u utorak predsjedavajući Vijeća ministara u ostavci Nikola Špirić iznio je razloge zbog kojih je podnio ostavku nakon čega je uslijedila rasprava poslanika i delegata.

Suština se odnosila na posljednje odluke visokog predstavnika od 19. oktobra.

Dok su predstavnici stranaka iz RS-a bili kategorični da ove odluke nisu dobre te da su štetne za srpski narod, poslanici Federacije su smatrali da su odluke dobre i da ih treba poštivati.

Trodnevna diskusija je rezultirala velikim brojem predloženih zaključaka koje će kolegiji oba doma naknadno razmotriti i zajedničke zaključke predložiti domovima državnog parlamenta.