Odluka o sjednicama
19

Kolegij Skupštine KS zakazan za sutra, Četvorka očekuje opstrukcije

I. Č.
Sjednica je zakazana za 9 sati (Foto: T. S./Klix.ba)
Sjednica je zakazana za 9 sati (Foto: T. S./Klix.ba)
Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić zakazala je za sutra u 9 sati sjednicu Kolegija Skupštine KS na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o održavanju sjednica Skupštine KS.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je za Klix.ba da predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik ignoriše pozive i ne javlja se nikome.

"Ignorisao je zahtjev NiP-a za hitnu sjednicu o zdravstvu, kao i zahtjeve DF-a, NiP-a, NS-a da se sjednica održi online", rekao je Konaković.

Napominje kako im je najvažnija stvar u ovom trenutku hitna sjednica o zdravstvu.

"Čelik naš zahtjev ignoriše u potpunosti i ne dozvoljava raspravu", kazao je Konaković.

Poentirao je kako Četvorka ima većinu i u Kolegiju, i u Skupštini, i kako im to što se Čelik oglušio na pozive ne može predstavljati nikakvu smetnju.

"Moguće su opstrukcije preko službi, vidjet ćemo šta će biti", kazao je Konaković.

Na sutrašnjoj sjednici bi trebalo, kako smo ranije pisali, da budu donesene odluke o održavanju dviju online sjednica Skupštine KS.

Prvo hitna sjednica na kojoj bi se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji, potom redovna na kojoj bi se razmatrao datum izglasavanja nepovjerenja Vladi.

U tom slučaju bi, ukolilo budu donesene odluke o online sjednicama, bila zanemarena sutrašnja 30. radna sjednica u Domu mladih koju je zakazao Čelik.