{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij Skupštine KS o bezbjednosnoj situaciji

F
15.8.2006. u 14:19
0
0
Kolegij Skupštine KS o bezbjednosnoj situaciji
0
Kolegij Skupštine KS o bezbjednosnoj situaciji
Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo razmatrana je trenutna bezbjednosna situacija, nastala nakon terorističkog akta na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.
Na Kolegiju je zatraženo da se uključe sve nadležne instance vlasti u Bosni i Hercegovini u utvrđivanje odgovornosti zbog novonastale bezbjednosne situacije izazvane ovim terorističkim aktom, saopćeno je iz Press službe KS.

Istaknuto je da je izvođenje ovog terorističkog akta pokazalo svu neophodnost, značaj i potrebu za što hitnijom provedbom reforme policijskog sistema u Bosni i Hercegovini.

Data je se podrška Inicijativi koju će Vlada KS danas i zvanično uputiti višim instancama vlasti Vijeću ministara BiH i Federalnoj vladi vezanoj za preuzimanje skrbništva nad mezarom prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne države BiH rahmetli Alije lzetbegovića.

Dogovoreno je da će, nakon što pristignu eventualni odgovori, kao i nove informacije o ovom gnusnom činu, poslanici Skupštine Kantona Sarajevo biti informirani na svojoj posljednjoj 41. redovnoj sjednici u ovom sazivu.

Zaključeno je da će Kolegij Skupštine KS biti u stalnom zasjedanju u cilju praćenja aktuelne bezbjednosne situacije.

Dogovoreno je da se ranije usaglašeni dnevni red 41. sjednice, na prijedlog Vlade KS, dopuni sa Izvještajima o radu javnih zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: