{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij SDA podržao Brankovićev prijedlog

F
29.11.2008. u 16:35
0
10
Kolegij SDA podržao Brankovićev prijedlog
0
Kolegij SDA podržao Brankovićev prijedlog
Na redovnoj sjednici Kolegija Stranke Demokratske akcije (SDA) u subotu je sačinjen raspored zaduženja za koordinaciju aktivnosti na realizaciji Sporazuma iz Pruda, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prema tom rasporedu proces ustavne reforme kooordinirat će predsjednik SDA Sulejman Tihić, reguliranje pitanja državne imovine potpredsjednik Šefik Džaferović, dok su za koordinaciju aktivnosti i pripremu popisa stanovništva i podrške održivom povratku zaduženi potpredsjednici Bakir Izetbegović i Adil Osmanović, te član Glavnog odbora Halid Genjac, a za rješavanje pravnog statusa Brčko distrikta Hazim Rančić, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kolegij SDA pozdravio je usvajanje zakona o konsolidaciji rudnika. Stranka je potvrdila svoj stav o rekonstrukciji federalne vlade. Podržan je prijedlog premijera za rekonstrukciju Vlade FBiH koja bi imala 12 ministarstava uz proporcionalnu zastupljenost konstitutivnih naroda (šest Bošnjaka, četiri Hrvata i dva Srbina).

Također su podržane reforme u sektorima boračke i socijalne zaštite, te javne uprave čime bi bilo omogućeno znatno reduciranje javne potrošnje.

"Stav SDA je da plaće zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Federacije BiH ne bi smjele prelaziti iznos od 3.500 KM i treba da budu niže za 30 posto u odnosu na plaće u entitetu", navodi se.

Naredna redovna sjednica Predsjedništva SDA bit će održana 11. decembra, a nakon nje tematska sjednica Predsjedništva posvećena radu federalne vlade. Redovna sjednica Glavnog odbora je 24. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: