{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme

F
3.2.2008. u 17:09
0
0
Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme
0
Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme
Kolegij SDA je podržao nastup predsjednika Stranke Sulejmana Tihića na jučerašnjem sastanku šest političkih lidera i visokog predstavnika u Širokom Brijegu, saopćeno je danas iz te stranke.
U saopćenju se navodi da SDA snažno podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ali će ustrajno insistirati na reformi policije u skladu sa tri evropska principa. Dodaje se da građani BiH trebaju efikasnu policiju, a ne entitetsko-etničku policijsku strukturu kakvu imamo sada koja omogućava da svako "čuva" svoje kriminalce.

"Suštinske, a ne kozmetičke reforme i evropski put BiH nemaju alternative. Zato je SDA razočarana i zabrinuta pristrasnošću visokog predstavnika Miroslava Lajčaka prema jednoj strani u procesu reforme policije, odnosno pristajanjem na ultimatume Milorada Dodika. Podržavamo reformu Ustava koja će omogućiti integraciju i jačanje države BiH", navodi se u saopćenju.

SDA podržava projekt izgradnje objekata u elektroenergetskom sektoru, ali traži da se predložena odluka preispita po više osnova: zakonitost procedure; provjera boniteta strateških partnera; preispitati mogućnosti domaćih kapaciteta/firmi i da se o tome očituje Savjet Stranke.

Za izgradnju hidrocentrala na području Općine Konjic mora se raspisati tender, a ne da se to radi na temelju samoinicijativnih ponuda.

Stav Kolegija SDA je da svi članovi Stranke koji eventualno budu formirali ili sudjelovali u formiranju novih političkih stranaka budu brisani iz članstva SDA, saopćeno je danas iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: