{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme

F
3.2.2008. u 17:09
0
0
Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme
0
Kolegij SDA: Država BiH treba suštinske, a ne kozmetičke reforme
Kolegij SDA je podržao nastup predsjednika Stranke Sulejmana Tihića na jučerašnjem sastanku šest političkih lidera i visokog predstavnika u Širokom Brijegu, saopćeno je danas iz te stranke.
U saopćenju se navodi da SDA snažno podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, ali će ustrajno insistirati na reformi policije u skladu sa tri evropska principa. Dodaje se da građani BiH trebaju efikasnu policiju, a ne entitetsko-etničku policijsku strukturu kakvu imamo sada koja omogućava da svako "čuva" svoje kriminalce.

"Suštinske, a ne kozmetičke reforme i evropski put BiH nemaju alternative. Zato je SDA razočarana i zabrinuta pristrasnošću visokog predstavnika Miroslava Lajčaka prema jednoj strani u procesu reforme policije, odnosno pristajanjem na ultimatume Milorada Dodika. Podržavamo reformu Ustava koja će omogućiti integraciju i jačanje države BiH", navodi se u saopćenju.

SDA podržava projekt izgradnje objekata u elektroenergetskom sektoru, ali traži da se predložena odluka preispita po više osnova: zakonitost procedure; provjera boniteta strateških partnera; preispitati mogućnosti domaćih kapaciteta/firmi i da se o tome očituje Savjet Stranke.

Za izgradnju hidrocentrala na području Općine Konjic mora se raspisati tender, a ne da se to radi na temelju samoinicijativnih ponuda.

Stav Kolegija SDA je da svi članovi Stranke koji eventualno budu formirali ili sudjelovali u formiranju novih političkih stranaka budu brisani iz članstva SDA, saopćeno je danas iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: