BiH
0

Kolegij OV Stari Grad najoštrije osudio ponašanje vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića

FENA
Kolegij Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo na jučerašnjoj je vanrednoj sjednici najoštrije osudio drsko ponašanje vijećnika OV Vedrana Jasmina Mehičevića koji je pred svim vijećnicima uputio teške psovke i prijetnje na račun predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

Općinsko vijeće također je zatražilo od Prve policijske uprave da preduzme mjere zaštite integriteta predsjedavajućeg OV-a i zakonom predviđene mjere protiv vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića u vezi sa spomenutim izgredom, saopćeno je iz Pres-službe Općine Stari Grad.

Polazeći od Kodeksa etičkih principa za općinske izborne zvaničnike, koje je donijelo Općinsko vijeće 10. juna 2004., a čiji su duh i ciljevi grubo narušeni ponašanjem vijećnika Mehičevića, OV je uputio zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH da u hitnoj proceduri razmotri spomenute zaključke i s tim u vezi zauzme odgovarajuće stavove.

OV Stari Grad traži od općinskog pravobranioca da se konsultira s Kantonalnim tužilaštvom o eventualnom krivičnom djelu i mogućnosti da uz konsultacije s policijom preduzme odgovarajuće mjere.