Velika tuga
557

Kolege i nastavnici uputili emotivnu poruku poginulim djevojkama Lejli Oruč i Nađi Neradin

Piše: M. N.
Učenici i uposlenici JU Srednjoškolski centar Hadžići objavio je posljednji pozdrav svojim učenicama Lejli Oruč i Nađi Neradin koje su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na Sarajevskoj zaobilaznici.

Kazali su kako je ovo velika tuga za njihovu školu i napisali nekoliko stihova:

"Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, bole ćutanja. Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više vidjeti. Boli to što nećemo čuti njihov smijeh, ni dijeliti njihove radosti. Boli prekinuta mladost …"

Oruč (17)i Neradin (16) su bile učenice I-3 razreda. Njihove kolege i prijatelji "preplavili su" društvene mreže zajedničkim fotografijama sa stradalim djevojkama i izražavaju veliku bol i tugu zbog njihovog gubitka.

Danas je proglašen dan žalosti u općini Hadžići jer će biti obavljeni dženaza i ukop sve tri djevojke koje su poginule u ovoj nesreći.

Dženaza preminuloj Nađi Neradin klanjat će se u poslije Podne namaza u 13:00 sati ispred džamije u Kahrimanima, a ukop će se obaviti na mezarju Kahrimani-Zovik. Dženaza namaz preminulim Ajli Ibrica i Lejli Oruč će se obaviti Ikindije namaza u 17:00 sati na mezarju Vrbanja-Tarčin.