Novo Sarajevo
12

Koldžo i Rovčanin primili Anesa Ličinu: Bronzani na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca

Klix.ba
U prostorijama Općinskog Vijeća Novo Sarajevo, dopredsjedavajući Vijeća Edin Rovčanin, u prisustvu načelnika Općine Nedžada Koldže, primio je u posjetu vrhunskog sportistu Anesa Ličina, jedinog predstavnika BiH na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca u Kini, na kojima je bh. predstavnik osvojio bronzanu medalju u džudu i srebro u brazilskoj džiu-džici.
Općina Novo Sarajevo uvijek je spremna pomoći našim sportistima, te kao općina koja ponajviše u Kantonu Sarajevo izdvaja za sport, možemo obećati da ćemo krajem godine organizirati prijem za sve sportske klubove i udruge kako bi od njih dobili još precizniju sliku o problemima u radu sa kojima se naši sportisti susreću i zajedno došli do adekvatnih smjernica koje će biti temelj za našu buduću strategiju o sportu.

Činjenica da je Anis osvojio dvije medalje na Svjetskim igrama u kojima je učestvovalo više od 10 hiljada sportista iz 79 zemalja, pokazatelj je da moramo nastaviti pružati kontinuiranu podršku sportu i sportskim udrugama u Općini Novo Sarajevo, ali i BiH u cijeleni- istakao je dopredsjedavajući Viječa Edin Rovčanin.

Anis Ličina je koristio ovu priliku da se zahvali svim onima koji su mu pomogli da postigne ovako sjajan rezultat, te izrazio nadu da kao do sada, podrška Općine Novo Sarajevo neće ni ubuduće izostati.