Od 12 sati
1.7k

Kolaps u Sarajevu zbog Black Fridayja: Obustavljen tramvajski saobraćaj

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog velikih gužvi uzrokovanih "crnim petkom" tramvaji u Sarajevu satima ne saobraćaju od Tehničke škole prema Baščaršiji.
U dispečerskom centru GRAS-a za Klix.ba je potvrđeno da od 12:00 sati ne radi tramvajski saobraćaj na relaciji Tehnička škola - Baščaršija - Tehnička škola, a sve zbog nezapamćene gužve.

"Tramvaji voze samo na relaciji Ilidža - Željeznička stanica. U gradu su velike gužve, naročito od Marijin Dvora do Baščaršije. Vozila nam se gomilaju i ne mogu proći i zato su povučena", rekli su nam iz GRAS-a.

Iz Operativnog centra MUP-a KS za naš portal su kazali da nema prijavljenih saobraćajnih nesreća na dionici od Zemaljskog muzeja do Baščaršije, ali ni od Baščaršije pored Katedrale do Marijin Dvora. Ističu da nema određenog uzroka velikih gužvi u centru Sarajeva.

Kada će tramvajski saobraćaj biti normalizovan nije poznato.

Reporteri portala Klix.ba javljaju da već od podnevnih sati u tržnim centrima u glavnom gradu BiH vladaju velike gužve uzrokovane Black Fridayjom odnosno velikim sniženjima u prodavnicama. Najveće gužve u trgovinama i saobraćaju se tek očekuju u poslijepodnevnim satima.