BiH
243

Kolačijada za liječenje 18-mjesečnog Naila Lelića u Sarajevu, Bužimu i Velikoj Kladuši

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U nekoliko bosanskohercegovačkih gradova danas se održava Kolačijada za Naila,15-mjesečnog dječaka iz Bužima koji je nedavno u Turskoj podvrgnut operaciji zloćudnog tumora na kičmenom stubu.

U 11 sati kolačijada je počela ispred džamije Kralja Fahda na Alipašinom Polju u Sarajevu, a u isto vrijeme održava se u Bužimu i Velikoj Kladuši. Sutra je zakazana za 12 sati u Grand Centru na Ilidži, a u narednim danima će biti odražana u Sanskom Mostu, Bihaću i Bosanskoj Krupi.

Akciji se odazvao veliki broj žena koje su prodajom svojih kolača odlučile dati doprinos za Nailovo liječenje.

"Ponukane lijepom i korisnom akcijom koju su žene iz Bužima, Velike Kladuše i Teočaka održale prošle sedmice, organizirale smo se putem društvenih mreža i odlučile sličnu akciju održati i u Sarajevu. Uključeno je viš od 50 žena koje su napravile kolače i slastice, a sav prihod od prodaje ide za Nailovo liječenje", kazale su nam organizatorice Kolačijade.

Zahvaljujući dobrom ljudima, Nailu je omogućena operacija u Turskoj, ali s obzirom na to da se tumor proširio na nadbubrežne žlijezde, bubrege i desno plućno krilo, potrebno je nastaviti liječenje za koje njegovi roditelji nemaju sredstava.

Svi koji žele mogu pomoći Nailu kupovinom kolača u Sarajevu, Bužimu i Velikoj Kladuši, a oni koji nisu u prilici da dođu na Kolačijadu mogu donirati sredstva na sljedeće račune:

Za uplate iz BiH: Komercijalno-Investiciona Banka d.d

Br. računa: 1980026001473554 Svrha: Pomoć za Naila Primalac: Lelić Dževad

Za uplate iz inozemstva:

Bank: Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina Bank adress: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo BiH SWIFT: RZBABA2S IBAN : BA391612000099378157 Primalac: Dževad Lelić

Adresa primaoca: Mrazovac 73, Bužim

Pomoći možete i putem kampanje Gofundme: https://www.gofundme.com/dj-help-baby-nail

Pozivom na broj 090 291 024 donirate 2 KM za Nailovo liječenje. Broj važi samo za korisnike BH Telecom mreže.