Govorio o BiH
226

Kojović u Skoplju: U Sarajevu smo formirali vlast i imali podršku 70 posto građana

A. D.
Panel u Skoplju
Panel u Skoplju
Na regionalnoj konferenciji u Skoplju pod nazivom "Jedan Balkan prema EU", koja je održana danas učestvovali su brojni politički lideri iz regiona, a među njima Zoran Zaev, Davor Bernardić i Predrag Kojović.

Kojović, inače predsjednik Naše stranke, na ovoj konferenciji, između ostalog je izjavio da je stranka na čijem je čelu informisala Alijansu liberala i demokrata Evrope (ALDE), jednu od najjačih u Evropskom parlamentu, da su poslije izbora sa socijaldemokratima formirali vlast u Kantonu Sarajevo koju je podržalo 70 posto građana.

Kojović je opširno izlagao o antikorupcijskim mjerama i mjerama rasterećenja realnog sektora, koju je provodila i koje i dalje provodi Vlada s premijerom Edinom Fortom na čelu. On je također podvukao da su ponosni na činjenicu da su za vrijeme mandata u Sarajevu uspjeli organizirati i prvu Paradu ponosa.

Govoreći o odnosima prema BiH u Evropskoj uniji, Kojović je rekao da čak i liberalne stranke kada je riječ o BiH imaju različite pozicije.

"Ako je BiH kao država nemoguća, kako je onda moguća Evropska unija", upitao je Kojović na ovom panelu govoreći o različitim osporavanjima naše države.