Riječi podrške
618

Kojović: Jasna Duraković je pokazala šta znači vratiti moral u politiku

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Povodom velike odluke Jasne Duraković da izađe iz Saveza za bolju budućnost (SBB) i ne da podršku za rušenje Vlade Kantona Sarajevo oglasio se i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.
"Jasna Duraković je na častan i hrabar način upravo pokazala šta znači vratiti moral u politiku. Sve dok barem neko pokazuje da postoje moral i principi u politici, ima nade za ovo društvo. Onda gledaj lafčino...", poručio je Kojović.

Duraković je nakon iznenadne odluke i objave da napušta stranku Fahrudina Radončića te da neće vratiti mandat SBB-u već planira djelovati kao nezavisni zastupnik u Skupštini KS naišla na veliku podršku na društvenim mrežama.

Saopćila je da bi suprotnom odlukom na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu njenog oca dr. Nijaza Durakovića, koji, kako kaže, nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima.

Od trenutka kada je SDA najavila da će srušiti aktuelnu Vladu špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade. Te špekulacije danas su dobile potvrdu.