|

Kojović i Nikšić potpisali sporazum: Dajmo šansu novoj BiH, za ovakvu se nismo borili

Kojović i Nikšić potpisali sporazum: Dajmo šansu novoj BiH, za ovakvu se nismo borili
410
D. Be.
20.6.2019. u 10:20
269
komentara
410

dijeljenja
Predsjednici Naše stranke i Socijaldemokratske partije Predrag Kojović i Nermin Nikšić potpisali su danas sporazum kojim se tehnički formuliše saradnja unutar Bh. bloka i otvaraju vrata za nove političke stranke.
"Ostvarili smo jedan suštinski kvalitetan i dobar oblik saradnje. Radili smo namjerno polako i sporo. Ovo je bilo spremno već neko vrijeme", rekao je Kojović i dodao da se u julu može očekivati politički manifest Bh. bloka, a zatim da njegovi predstavnici krenu u obilazak cijele BiH.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


Kojović je kazao da Bh. blok nije samo za socijaldemokrate i socijalliberale, već za sve Bošnjake, Hrvate, Srbe i ostale građane koji smatraju da današnja BiH nije zemlja za koju su se borili u ratu i da BiH može izgledati mnogo bolje nego danas.


"Ovaj sistem nas dodatno dijeli, proizvodi svađu i gura dalje u siromaštvo. U Bh. blok je dobrodošao svako ko je spreman raditi za bolju i građansku BiH", izjavio je prvi čovjek Naše stranke.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


On je pozvao sve one koji pripadaju nacionalnim strankama i kojima je etnički i vjerski identitet jako važan da pogledaju zemlju u kojoj žive i ljudi koji odlaze.

"Dajmo šansu novoj i drugačijoj BiH, modernoj i evropskoj. Ponosan sam što s Nerminom Nikšićem otpočinjem ovu demokratsku političku revoluciju u BiH", poručio je Kojović.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je kazao da je cijeli proces rađen na iskrenim osnovama.

"Dali smo jedan drugom riječ da ćemo u periodu pred nama, na iskrenoj saradnji kakvu imamo nas dvojica, proširiti Bh. blok i otvoriti prostor za druge političke partije. Vidjet ćete da smo ozbiljni i da planiramo aktivnosti širom Bosne i Hercegovine", kazao je Nikšić.

On je istakao da je potrebno BiH učiniti normalnom zemljom bez obzira na to kako se ko zove.
Prijavi grešku


Komentari (269)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...