Lideri NS-a, SDP-a i DF-a
127

Kojović i Nikšić nakon sastanka s Komšićem: Dogovorili smo nastup kao bh. blok

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Željko Komšić, Predrag Kojović i Nermin Nikšić, predsjednici Demokratske fronte, Naše stranke i Socijaldemokratske partije, dogovorili su na današnjem sastanku u zgradi Predsjedništva BiH budući zajednički nastup kao bosanskohercegovački blok.

"Nastupit ćemo kao jedinstvena snaga. Nastojat ćemo da nametnemo programsku priču koja je u interesu građana, priču na evropskom i NATO putu BiH. Pobjednici izbora trebaju sjesti i pokušati napraviti vlast i da kažu šta je to program oko kojeg se okupljaju", kazao je Nikšić, dodavši da još ne namjeravaju razgovarati sa SDA i HDZ-om.

Nikšić je dodao kako očekuje da SDA i HDZ prvo pokušaju formirati vlast pa će tek onda s njima razgovarati. Naglasio je da ovaj blok može biti i vlast i opozicija.

Kojović je rekao kako smatra da se radi o početku jedne nove političke opcije koja bi mogla stvarno promijeniti stanje u BiH u naredne četiri godine.

"Imali smo jedan vrlo otvoren i direktan razgovor o problematičnim pitanjima. Nije nam bitno da budemo pozicija, ali smo s druge strane potpuno svjesni naše snage u parlamentima i to je dobro za BiH", rekao je predsjednik Naše stranke.

On je izrazio uvjerenje, odgovarajući na novinarska pitanja, da SDP neće ići u koaliciju sa SDA.