BiH
42

Kod Segedina nađen ukradeni autobus brčanskog autoprevoznika

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Autobus marke "Setra" brčanskog autoprevoznika "Vienna tour", koji je ukraden 6. novembra u Beču, pronađen je kod Segedina u Mađarskoj - rekao je Srni direktor i vlasnik autobusa Petar Ristanić.

Policija je autobus pronašla juče nedaleko od graničnog prelaza "Horgoš", između Srbije i Mađarske, na parkingu za kamione. Ristanić je naveo da se još ne zna ko je ukrao autobus i da niko nije uhapšen, ali da policija provodi istragu i da ima neki trag.

On kaže da ga je o pronalasku autobusa obavijestio kolega, vlasnik firme "Feniks" iz Srbije, čiji je autobus iste marke takođe ukraden u martu u Beču. "Moj kolega je prvi dobio informaciju od vlasnika benzinske pumpe na kojoj je pronađen autobus, misleći da je riječ o njegovom autobusu", naveo je Ristanić.

Nakon policijskog protokola vlasnik očekuje da preuzme autobus koji je , koliko je danas po dolasku na lice mjesta mogao da vidi, oštećen spolja, zguljen je naziv firme i ima još neka oštećenja, ističući da je najbitnije da je autobus pronađen.

Autobus "Setra" brčanskog autoprevoznika "Vienna tour", vrijedan oko 350.000 KM, ukraden je u Beču u noći između 5. i 6. novembra. Autobus je ukraden sa parkinga autobuske stanice "Erdberg" u Beču. Firma "Vienna tour" bavi se prevozom putnika 25 godina.