BiH
0

Kod državljanke BiH otkriveno neprijavljenih 30 000 eura

FENA
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u srijedu su, prilikom kontrole pasoša i graničnih provjera državljana Republike Turske, otkrili tri krivotvorene putne isprave Turske s kojima su strani državljani pokušali ući u Bosnu i Hercegovinu.

Oni su stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula, saopšteno je iz GP BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo, prema čijem su nalogu putne isprave privremeno oduzete, a osobe vraćene na polaznu destinaciju, u Istanbul. Također, pripadnici ove jedinice su na letu za Zurich, prilikom kontrole ručnog prtljaga, otkrili neprijavljenih 30.000 eura. Novac je pripadao V.N., državljanki BiH, koja je, uz oduzeti novac, predana službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača na ulazu u BiH pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u četvrtak su u 1.45 sati uhapsili M.V. (1978), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Banja Luka zbog krivičnog djela razbojništva. On je predan službenicima Sudske policije Bijeljina.