BiH
0

Koalicija Zajedno za promjene: Poziv građanima da glasaju za hrabre i poštene ljude

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Koalicija "Zajedno za promjene" u USK-u nastavlja predizbornu kampanju intenzivnim i neposrednim kontaktima s biračima i predstavljanjem svoga Izbornog programa i programskih prioriteta za predstojeće izbore i za sve nivoe vlasti u BiH.

Kako se navodi u saopćenju ove koalicije, uporedo s predstavljanjem vlastitog programa i programa izbornih prioriteta, ova koalicija u USK-u značajan dio kampanje posvećuje upozorenjima birača "na pokušaje novih prevara starih vlastodržaca i novih prevaranata koji i ovoga puta računaju kako birači imaju kratko pamćenje i obećavaju kule i gradove u zamjenu za glasove podrške na izborima".

-"300 000 glasova za 100 000 radnih mjesta“, "Posao svima", "Plava revolucija“, "Narandžasta revolucija“, "Otporni na štelu“ i sl. samo su neke od borbenih parola onih koji, računajući na kratko pamćenje birača, nastoje prevarom zadržati ili osvojiti podršku razočaranih, uplašenih i poniženih birača u BiH - smatraju u Koaliciji "Zajedno za promjene".

Samo je u BiH moguće, dodaju, da se ovako otvoreno i javno manipuliše biračima i da "desetine hiljada radnih mjesta nude oni koji u životu izvan budžeta i javnog sektora nisu zaposlili jednoga čovjeka, da "Posao svima“ nude oni koji su otpustili, ostavili bez plaća i obespravili stotine i hiljade radnika, da revolucije i borbu protiv kriminala vode oni koji su sami ili čiji su visoki dužnosnici, zbog kriminala u zatvorima, ili o kriminalu govore oni kojima je kriminal otac, a korupcija majka".

Koalicija Zajedno za promjene poziva građane BiH da 12. oktobra uzmu sudbinu u svoje ruke i glasaju za, kako ističe, promjene i za hrabre, poštene i moralne ljude, koji će, zajedno sa građanima BiH, graditi dijalog, napredak i evropski put za BiH.

-Koalicija Zajedno za promjene, na svojim kandidatskim listama ima takve ljude - navodi se u saopćenju ove koalicije.