Pozitivne reakcije
1k

Koalicija za borbu protiv mržnje očistila putokaze u naselju Šićki Brod

Klix.ba
Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, jučer je očistila putokaze u tuzlanskom prigradskom naselju Šićki Brod na kojima su bili precrtani ćirilični natpisi.

Aktivnost je imala za cilj promovisati pozitivne društvene vrijednosti i borbu protiv mržnje, i izazvala je pozitivne reakcije i odobrenje slučajnih prolaznika.

“Ovom akcijom, mladi ljudi su na simboličan pokazali da u Tuzli nema mjesta mržnji, vandalizmu i drugim negativnim društvenim pojavama. Tuzla je oduvijek bila grad ljubavi, tolerancije i međusobnog poštovanja,” izjavio je Adi Selman, zamjenik koordinatorice Koalicije.

Volonteri koju su učestvovali u ovoj akciji su Amila Selimbašić, Adi Selman, Nedim Musić i Adnan Čirak, članovi Omladinskog resurnog centra Tuzla.

Akcija je sprovedene uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, koja podržava rad koalicija za borbu protiv mržnje u cijeloj Bosni I Hercegovini.

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, koju će sačinjavaju brojne nevladine organizacije iz našeg grada, nastavit će i dalje djelovati na promociji pozitivnih vrijednosti, te izgradnji boljeg i tolerantnijeg društva, saopćili su.