BiH
6

"Pod lupom": Ako voliš da gledaš - gledaj svoja posla

Klix.ba
Koalicija "Pod lupom", koju čini sedam nevladinih organizacija, počela je danas medijsku kampanju za masovno organiziranje nestranačkih posmatrača na Općim izborima u BiH zakazanim za oktobar ove godine.

Medijska kampanja odvijat će će se na cijeloj teritoriji zemlje uz nesebičnu podršku velikog broja medija koji su prepoznali društvenu vrijednost ovog projekta nestranačkog posmatranja izbora.

"Cilj ove prve faze medijske kampanje Koalicije 'Pod lupom' jeste animiranje svih punoljetnih državljana BiH da postanu posmatrači tokom izbornog dana. Koalicija planira da okupi nekoliko hiljada građana voljnih da prate zakonitost odvijanja izbora tokom glasanja 12.oktobra ove godine", saopćeno je iz ove Koalicije.

Medijska kampanja je sveobuhvatna i uključuje video i audio spot sa verzijama na tri bh. jezika, web stranicu, Facebook stranicu, profil na Twitteru, kao i distribuciju nekoliko vrsta štampanih materijala koji će biti podijeljeni širom BiH.

Za posmatrače se mogu prijaviti i svi građani pozivom na besplatni broj 080 05 05 05.

Koaliciju "Pod lupom" osnovalo je sedam nevladinih organizacija iz BiH s ciljem da oživi koncept nestranačkog posmatranja izbora, koji je na organiziran način posljednji put vršeno 2006. godine. Koalicije djeluje iz sedam regionalnih ureda i Glavnog ureda u Sarajevu, a svojim aktivnostima pokriva cijelu teritoriju naše zemlje.