{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koalicija "Naše stranke" s "Novom socijalističkom partijom"

F
16.6.2010. u 13:50
0
13
Koalicija "Naše stranke" s "Novom socijalističkom partijom"
0
Koalicija "Naše stranke" s "Novom socijalističkom partijom"
Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIKBiH) predata je jučer Koalicija Naše stranke s Novom socijalističkom partijom.
Koalicija pod nazivom „Naša stranka-Nova socijalistička partija Zdravka Krsmanovića“ prijavljena je na svim nivoima vlasti osim za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Naša stranka i Nova socijalistička partija u svom političkom djelovanju polaze od premisa da je Bosna i Hercegovina sekularna, demokratska i decentralizovana država svih njenih građana i naroda i da je njena budućnost evropska.

Koalicija Naše stranke i Nove Sscijalističke partije će u svojim javnim istupima promovirati dijalog i pomirenje među etničkim grupama i zalagati se za ubrzan evropski put Bosne i Hercegovine. Koalicija će se također zalagati za ekonomski razvoj države, podizanje životnog standarda građana i zapošljavanje, suštinske reforme u ekonomiji, obrazovanju, pravnom sistemu, zdravstvenoj i socijalnoj politici, kulturi i sportu te za borbu protiv korupcije i kriminala i oduzimanje imovine stečene na nezakonit način i zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i za državu bez mržnje i straha.

"Ova koalicija znači istinsku prekretnicu u političkom životu Bosne i Hercegovine. Nakon dvadeset godina, pojavila se politička snaga koja nudi dogovor umjesto svađe, razumijevanje umjesto mržnje, proevropske reforme umjesto proevropske demagogije te jednakost pred zakonom za sve umjesto privilegija za političke elite", riječi su Srđana Dizdarevića, člana Izvršnog odbora Naše stranke.

Dizdarević je ubijeđen da će Koalicija Nove socijalističke partije i Naše stranke dobiti na predstojećim oktobarskim izborima podršku onih građana koji su za normalnu Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: