{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ko ne voli BiH može otići"

F
11.10.2008. u 13:16
0
181
"Ko ne voli BiH može otići"
0
"Ko ne voli BiH može otići"
Dopredsjednik SDU-a BiH okarakterizirao je retoriku premijera Vlade RS-a Milorada Dodika u toku emisije "Aktuelni razgovor" RTRS-a "bahatom i ultimativnom".
Lazović je u saopćenju za javnost istakao da je Dodik, "još jednom direktno bacajući rukavicu u lice međunarodnim zvaničnicima u BiH, potvrdio da je on većinski problem, a ne dio rješavanja nagomilanih problema u BiH".

Otvoreno se suprostavljajući Rezoluciji Evropskog parlamenta o stanju u BiH, dijeleći lekcije američkom ambasadoru i predstavnicima OHR-a i potcjenjujući inteligenciju bošnjačkog naroda, Milorad Dodik je s neskrivenom mržnjom više puta ponovio kako on ne voli BiH i kako je siguran da 90 posto građana RS-a ne želi da živi u BiH, stoji u saopćenju.

Lazović tvrdi da bi se Dodik, "ako je tako, trebao zabrinuti za svoje mentalno zdravlje, jer ogromno je psihičko opterećenje boraviti u prostoru koji ga svakodnevno čini razdražljivim, pogotovo što BiH, na njegovu žalost, ima i bit će je".

"On i svako drugi ko ne voli svoju državu BiH može slobodno spakovati kofere i otići iz nje, ali ne može ni pedlja bh. teritorije ponijeti sa sobom", kategoričan je Lazović.

Izrečeni stavovi Milorada Dodika posebno trebaju da zabrinu Srbe jer on pokazuje da ništa nije naučio iz proteklih vremena. Umjesto da svojom politikom vraća izgubljeno povjerenje drugih prema srpskom narodu, on ga, u stilu Miloševića, demonstrirajući politiku sile i ucjena još više produblje. Američki i evropski zvaničnici konačno bi morali shvatiti da se ne može graditi nikakva optimistična politička atmosfera s premijerom RS-a koji mrzi svoju državu, stoji u saopćenju.

Lazović poziva američke i evropske zvaničnike da "prestanu ponavljati otrcane fraze da se oni neće miješati i da će podržati dogovor domaćih politićara".

"S ovakvim stavovima Milorada Dodika racionalni dogovori se ne mogu postići", smatra Lazović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: