1. aprila 2020.
163

Ko je umjesto Jelke Milićević potpisao odluku za nabavku opreme u ime FUCZ-a vrijednu 7 miliona KM

S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prvog aprila ove godine potpisana je odluka o nabavci materijala i opreme u vrijednosti sedam miliona KM, što je odobreno Federalnoj upravi civilne zaštite. Iako je zapovjednica Kriznog štaba FBiH ministrica Jelka Milićević, ona nije potpisala tu odluku.

"Odobrava se Federalnoj upravi civilne zaštite da izvrši nabavku materijala i opreme iz sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini u ukupnom iznosu 7.000.000 KM", navedeno je u odluci Kriznog štaba.

Ovom odlukom je zadužen FUCZ da provede javnu nabavku u skladu sa saopćenjem Agencije za javne nabavke od 17. marta 2020. te nakon provedenog postupka izvijesti Federalni štab civilne zaštite.

Ono što je zanimljivo u odluci je da zapovjednica Milićević nije potpisala odluku o utrošku 7 miliona KM, već je to neko učinio umjesto nje.

Pitanje je da li je osoba koja se u ime ministrice Milićević potpisala imala ovlaštenje, s obzirom na to da na ovoj poziciji Jelka Milićević ne nastupa kao ministrica, već kao zapovjednica Kriznog štaba.

Treba istaći da se radi o novom Kriznom štabu koji je promijenjen krajem marta, a broj članova je smanjen na devet osoba.