|

Ko je poslao metak u Parlament BiH? U istragu uključene i policijske strukture Srbije

Ko je poslao metak u Parlament BiH? U istragu uključene i policijske strukture Srbije
1
D. Be.
8.11.2019. u 10:53
46
komentara
1

dijeljenja
Ko je poslao metak u Parlament BiH? U istragu uključene i policijske strukture Srbije Foto: D. Ć./Klix.ba
Protiče treći dan istrage u slučaju koverte s metkom koja je iz Srbije stigla u zgradu Parlamenta BiH. Kako nezvanično saznajemo, bh. policijske i sigurnosne strukture uspostavile su saradnju s kolegama u Srbiji i rade na ovom slučaju.
U cilju rasvjetljavanja slučaja i pronalaska pošiljalaca koverte u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65, poruka "S vjerom u Boga sloboda ili smrt" i slika mrtvačke glave uključeni su i međunarodni partneri.

Saznajemo da je nekoliko koverata identičnog sadržaja poslano istog dana iz Beograda na nekoliko adresa u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za Klix.ba nisu mogli reći više informacija, osim da se intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja te da slijedi vještačenje.

"Tužilaštvu BiH su predati izvještaji o mjerama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem. Izuzeti su predmeti koji će biti poslani na vještačenje", rekao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Podsjetimo, u srijedu je u pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla koverta u kojoj je u tuferu bio metak. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebala stići u ruke.

Ista pošiljka je stigla i u prostorije Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru u Srbiji.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...