{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ko je odlučivao o finansiranju nove rezidencije predsjednika RS-a

F
FENA
22.4.2008. u 15:32
0
0
Ko je odlučivao o finansiranju nove rezidencije predsjednika RS-a
0
Ko je odlučivao o finansiranju nove rezidencije predsjednika RS-a
Potpredsjednik Republike Srpske Adil Osmanović podsjetio je danas koje nadležnosti imaju dvojica potpredsjednika u RS-u te da se stoga nije upuštao u pitanje u vezi s adaptacijom novog predsjedničkog sjedišta, već je to radila Služba predsjednika RS-a.
"Moram reći da nije bilo korektno da se u istu ravan stavljaju pitanja nadoknade za stanovanje dvojice potpredsjednika i određenih nepravilnosti oko finansiranja rekonstrukcije buduće rezidencije predsjednika RS-a", rekao je Osmanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je da je u nadležnosti Službe predsjednika RS-a da rješava pitanje stanovanja predsjednika, ako je to potrebno, i dvojice potpredsjednika.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a utvrdila je da je rekonstrukcija i adaptacija budućeg sjedišta predsjednika koštala oko 11 miliona KM, a da su u provođenju tog projekta uočene brojene nepravilnosti.

Tokom radova na tom zdanju, koje će biti svečano otvoreno 24. aprila, kako je rekao glavni revizor RS-a Boško Čeko, uočeno je niz kršenja zakona, kod ugovaranja radova, usluga i nabavke opreme i kod načina plaćanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: