BiH
0

KO HDZ-a BiH podržava dogovor oko uspostave vlasti u SBK

FENA
Srednjobosanski KO HDZ-a BiH na svojoj je vanrednoj sjednici u Travniku podržao načela procesa dogovora oko uspostave zakonodavne i izvršne vlasti u toj županiji.

Također, srednjobosanski KO HDZ-a BiH podržao je i potpisivanje Sporazuma o implementaciji izbornih rezultata sa KO HDZ-a 1990 te s blokom SDP-SDA, odnosno o njihovom zajedničkom sudjelovanju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, polazeći od načela zajedničkog djelovanja u procesu implementiranja izbornih rezultata te hitnog procesa uspostave izvršne vlasti u SBK-u.

Na sjednici je dana i puna podrška pregovaračkom timu i predsjednici KO HDZ-a BiH Lidiji Bradara za potpisivanje Sporazuma na dogovorenim načelima.

Konstruktivnim pristupom u procesu dogovora oko formiranja Vlade i imenovanja predsjednika Skupštine SBK-a stvorene su pretpostavke za imenovanje mandatara i imenovanja Vlade, u skladu sa Ustavom i Poslovnikom o radu Skupštine, na načelima pariteta i partnerstva stranaka, potpisnica sporazuma te hitnog pristupanja rješavanja svih problema u djelokrugu rada Vlade i Skupštine SBK-a, saopćeno je iz srednjobosanskog KO HDZ-a BiH.