{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Knjiga o generalu MacKenzieu tokom i poslije agresije na BiH

F
24.1.2007. u 15:15
0
0
Knjiga o generalu MacKenzieu tokom i poslije agresije na BiH
0
Knjiga o generalu MacKenzieu tokom i poslije agresije na BiH
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) zajedno s jednim brojem najistaknutijih intelektualaca u BiH, SAD-u i Kanadi inicijator je knjige na bosanskom jeziku koja će bh. javnost i građane BiH u dijaspori informirati o aktivnostima generala Lewisa MacKenziea o toku agresije na BiH i počinjenom genocidu.
Knjiga će imati tri dijela. U prvom dijelu bit će prijevod na bosanski jezik knjige jedne od najpoznatijih kanadskih novinara Caroll Off "The Lion ,The Fox,The Eagle", dio koji se odnosi na generala Lewisa MacKenziea. Prijevod će uraditi Gordana Knežević, ratna urednica "Oslobođenja", a sada direktorica Rojtera za Kanadu.

U drugom dijelu bit će tekstovi generala Jovana Divjaka, generala Stjepana Šibera, Stjepana Kljuića, Jusufa Pušine i drugih koji su u vrijeme boravka generala Lewisa MacKenziea bili aktivni u BiH.

"Najzad, u trećem dijelu bit će prezentirani najvažniji elementi iz aktivnosti KBSA o pitanju generala MacKenziea, uključujući i tekstove istaknutih Bošnjaka i prijatelja BiH koji žive u Sjevernoj Americi", navode iz KBSA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: