BiH
16

Knjiga nije šala: Predstavljanje novog izdanja magazina Školegijum

Klix.ba
Uoči Međunarodnog dana dječije knjige Magazin za pravednije obrazovanje Školegijum će s ponosom predstaviti novi broj 1. aprila 2015. godine u 12 sati u Media Centru Sarajevo.

Ovom prilikom biće predstavljeno i novo izdanje knjige "Modra rijeka", jednog od najznačajnijih imena bh. književnosti Maka Dizdara. Od njenog objavljivanja 1971. godine, odnosno ponovljenog izdanja 1972. godine, "Modra rijeka" do sada nikada nije publikovana.

Tokom prezentacije, prisutnima će se obratiti Nenad Veličković - autor projekta i odgovorni urednik i Enes Kurtović - književnik i član redakcije.

Školegijum je na domaćoj medijskoj sceni jedini magazin koji kritički prati i analizira obrazovnu politiku i praksu, ukazujući na potrebu reforme školstva u BiH.

Iz 11. broja izdvajamo: Učitelj sa naslovne strane: Lutka kao nastavno sredstvo, UN-ov Izvještaj o segregatnom stanju u obrazovanju, Laptopizacija škola u Republici Srpskoj: Dositej Odradović, Primjeri dobre prakse: Arheologija u kutiji cipela i Iz roditeljskog ugla: odgoj kao trening za šoping.