BiH
58

"Knjiga jednog manje" za pomoć djeci iz jednoroditeljskih porodica: Da li čujete vapaj?

Piše: M. N.
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" već četiri godine brine o kategoriji društva koji su zaboravljeni od svih. Bore se na razne načine da opstanu, bez kancelarije i finansijske pomoći države.

Kako bi osigurali nastavak rada pokrenuli su prodaju knjige pod nazivom "Knjiga jednog manje" koju je napisala predsjednica ovog udruženja Muamera Činjarević.

"Resorni ministri već tri godine nemaju vremena za kratki sastanak s nama kako bi iznijeli problematiku ove populacije s akcentom da je udruženje tu samo zbog djece. Danas se nalazimo u situaciji da nam je telefon isključen već četiri mjeseca jer nemamo sredstava da ga platimo. Knjigu prodajemo kako bismo nastavili s radom", rekla nam je Činjarević koja je i sama udovica i majka troje djece.

Knjiga govori o problematici ove populacije i svemu onome s čime se susretnu na terenu. Iz udruženja ističu kako im je neophodna kancelarija za rad i minimalni mjesečni budžet.

"Stotine hiljada djece iz ovog milje čeka da čujete njihov vapaj gospodo. Ako vi ne želite da brinete o njim, pomozite nama da to učinimo", poručila je Činjarević.

Cijena knjige iznosi 10 KM. Ukoliko želite pomoći radu udruženja i djeci iz jednoroditeljskih porodica, možete izvršiti uplate na račun Union banke ID broj: 4201887580006; transakcijski račun: 1020500000103206, IBAN CODE: BA391020500000103206, SWIFT: UBKSBA22. Više informacija potražite na zvaničnoj web i Facebook stranici udruženja.