Skupština Kantona Sarajevo
0

Klub Bošnjaka osuđuje izjave gradonačelnika Behmena

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Klub Bošnjaka u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje izjave gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena u kojima se koristi terminologija "nacionalističke stranke na vlasti", te da su isti uskratili pravo građanima Sarajeva koji su glasali za SDP čime direktno pravi segregaciju među građanima Sarajeva, jasno ih dijeleći na članove SDP-a i ostale.

To je zaključak koji je Klub Bošnjaka u Skupštini KS-a donio na današnjoj sjednici a u povodu saopćenja iz Ureda gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena.

Umjesto takve isprazne retorike Klub Bošnjaka očekuje konkretne projekte kojima bi se okvirno 5,7 miliona KM planiranih u Nacrtu budžeta KS-a opravdali, kazao je predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini KS-a Rifat Škrijelj, iznoseći zaključak Kluba.

Klub Bošnjaka upozorava gradonačelnika na vlasti da na vlasti nisu nacionalisti već političke partije SBiH i SDA kojima su građani Kantona Sarajevo ubjedljivom većinom 2006. dali povjerenje, a što su i na općinskim izborima 2008. potvrdili.

Ne ulazeći u motive zbog kojih je gradonačelnik Grada Sarajeva tako radikalno i neprimjerenom retorikom funkciji koju obnaša istupio u javnosti Klub Bošnjaka u Skupštini KS-a izražava svoje najoštrije osude jer takva terminologija vrijeđa patriote iz SDA i SBiH kojih ima različitih nacionalnosti, kao i pripadnike drugih političkih partija koji su svoje živote dali u odbrani Sarajeva i države BiH.

Klub Bošnjaka u Skupštini KS-a će podržati kroz usvajanje budžeta za 2009. kao i do sada finansiranje konkretnih projekata Grada jer on nije vlasništvo niti jednog pojedinca ili političke partije, već univerzalna vrijednost svih građana Sarajeva, zaključeno je na današnjoj sjednici Kluba Bošnjaka u Skupštini Kantona Sarajevo.