Staša Košarac
0

"Klub Bošnjaka nastavlja sa destruktivnim ponašanjem"

FENA
Šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Staša Košarac ponovio je danas „da se nastavlja destruktivno i nelegalno djelovanje Kluba Bošnjaka i predsjedavajućeg Vijeća naroda RS-a Dževada Osmančevića”.

Košarac je u izjavi novinarima u Banjoj Luci optužio „Osmančevića da već četiri mjeseca odbija da sazove sjednicu Vijeća, na kojoj bi trebalo da se razmatraju četiri dokumenta, koja je u proceduru uputio upravo Klub Bošnjaka, iako to traže klubovi Srba, Hrvata i ostalih, a što je u skladu s Poslovnikom Vijeća”.

Stoga će 23. novembra biti održana sjednica Vijeća naroda koju je sazvao potpredsjedavajući Vijeća Momir Malić, „jer je to odbio da uradi Osmančević” zbog odluke Kluba Bošnjaka da se ne odaziva sjednicama Vijeća dok Ustavni sud BiH, a na njihov zahtjev, ne donese ocjenu o ustavnosti Poslovnika Ustavnog suda RS-a.

Ustvrdivši da se Osmančević „nije u potpunosti odazvao svojim obavezama kao predsjedavajući Vijeća naroda RS”, Košarac je rekao da se ne isključuje ni mogućnost da se zatraži Osmančevićeva ostavka, ali i redefiniranje akata Vijeća kojima se definišu prava i obaveze delagata u ovoj instituciji.