ZDK
0

Ključeve 'Škoda Oktavia' dobila 23 RVI

FENA
Ključeve 15 vozila za isto toliko ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe iz Zenice, Kaknja, Visokog i Breze uručili su danas Zahid Crnkić, ministar za pitanja boraca i invalida FBiH i Miralem Galijašević, premijer ZDK-a.

U Prodajnom salonu A.C. Auto centar d.o.o. Zenica obavljeno je i potpisivanje tripartitnih ugovora između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida, ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe i dobavljača vozila 'Škoda Oktavia', ASA Auto Sarajevo.

Novac za kupovinu vozila osigurala je Vlada FBiH koja se ranije obavezala da će osigurati oko 12 miliona KM za kupovinu automobila za 602 ratna vojna invalida 100 posto prve grupe.

Ministar Crnkić je podsjetio da je Uredbom kojom se regulišu ova pitanja, svake godine za ovu namjenu potrebno osigurati iznos od 0,15 posto od ukupnog budžeta za tu godinu, što znači da za ove namjene u četiri godine treba sigurati 12 miliona KM i da je u 2008. Federalna vlada u budžetu osigurala tri miliona KM za nabavku 150 automobila.

Osim u Zenici, podjela osam vozila danas je obavljena i u Tešnju.

Vozila su dobili: Rasim Hrnjičić, Himzo Bašić i Izet Hasanić (Maglaj), Asif Momković i Ismet Omerašević (Zavidovići), Enes Hasić (Tešanj), Nazif Mešeljević (Žepče), Ilija Lučić (Usora), Fadil Smajić, Zaim Imamović, Vahid Dedić, Faruk Hadžić, Asim Omanović, Šefik Patković, Zahid Mušanović, Nusret Pjanić, Senad Selimović i Nihad Delahmet (Zenica), Adnan Bašić i Muhamed Đokić (Kakanj), Osman Fejzić i Džemal Frljak (Visoko) i Sead Jusić (Breza).