{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klizišta, odroni, blokade saobraćaja i povišen nivo rijeka na području ZDK

19.1.2015. u 11:12
62
43
Klizišta, odroni, blokade saobraćaja i povišen nivo rijeka na području ZDK
62
Nivo rijeke Bosne je, prema jutrošnjem izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite (KUCZ) u Zenici, u 8 sati iznosio 340 cm, a dva sata poslije vodostaj se povećao za pet centimetara.
Prema najnovijem izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite od 10 sati na području Zeničko-dobojskog kantona zabilježeni su odroni u mjestima Bistričak, Plahovići, Kula i Seoci, a povišen nivo vode u Nemili izazvao je blokadu podvožnjaka i obustavu autobuskog saobraćaja.

Regionalni put Nemila - Bistričak trenutno je blokiran manjim odronom, a mehanizacija se nalazi na terenu i vrši čišćenje. Vodostaji rijeka Bosna, Ribnica, Trstionica i Zgošća u Kaknju su u porastu, ali za sada nema većih problema.

U Maglaju, Zavidovićima, Olovu i Tešnju nivo rijeka je u porastu, ali za sada nema izlijevanja.

U Željeznom Polju u mjestu Čole došlo je do pokretanja klizišta koje prijeti putnoj komunikaciji Donja Golubinja - Mjestova Ravan, a ekipe civilne zaštite su na terenu, dok je mehanizacija angažovana na saniranju klizišta.

Nivo rijeke Bosne u Zenici je u stalnom porastu, a kao i uvijek najrizičnije je na dionici od Ušća do Jalijskog mosta, gdje se rijeka Bosna skoro izlila na pješačko šetalište.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: