{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klizišta, odroni, blokade saobraćaja i povišen nivo rijeka na području ZDK

19.1.2015. u 11:12
62
43
Klizišta, odroni, blokade saobraćaja i povišen nivo rijeka na području ZDK
62
Nivo rijeke Bosne je, prema jutrošnjem izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite (KUCZ) u Zenici, u 8 sati iznosio 340 cm, a dva sata poslije vodostaj se povećao za pet centimetara.
Prema najnovijem izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite od 10 sati na području Zeničko-dobojskog kantona zabilježeni su odroni u mjestima Bistričak, Plahovići, Kula i Seoci, a povišen nivo vode u Nemili izazvao je blokadu podvožnjaka i obustavu autobuskog saobraćaja.

Regionalni put Nemila - Bistričak trenutno je blokiran manjim odronom, a mehanizacija se nalazi na terenu i vrši čišćenje. Vodostaji rijeka Bosna, Ribnica, Trstionica i Zgošća u Kaknju su u porastu, ali za sada nema većih problema.

U Maglaju, Zavidovićima, Olovu i Tešnju nivo rijeka je u porastu, ali za sada nema izlijevanja.

U Željeznom Polju u mjestu Čole došlo je do pokretanja klizišta koje prijeti putnoj komunikaciji Donja Golubinja - Mjestova Ravan, a ekipe civilne zaštite su na terenu, dok je mehanizacija angažovana na saniranju klizišta.

Nivo rijeke Bosne u Zenici je u stalnom porastu, a kao i uvijek najrizičnije je na dionici od Ušća do Jalijskog mosta, gdje se rijeka Bosna skoro izlila na pješačko šetalište.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: