Čestitka
133

Klix.ba svim čitateljima želi sretnu i uspješnu 2022. godinu

Klix.ba
Najljepše želje od portala Klix.ba
Najljepše želje od portala Klix.ba
Ekipa portala Klix.ba svim čitateljima želi sretnu 2022. godinu, puno zdravlja, sreće i ljubavi.

Iza nas je godina koju su obilježile konstantne političke krize i blokade, zastoj u reformskim procesima te u drugom dijelu i secesionističke težnje od režima Milorada Dodika iz bh. entiteta Republika Srpska. Ovaj politički sunovrat ostaje najveći izazov za naše društvo u narednoj godini.

Politički događaj godine bez sumnje se desio 23. jula, kad je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko nametnuo dopune Kaznenog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Većina javnosti u BiH dočekala je tu odluku s odobravanjem, ali iz Banje Luke su odaslane agresivne poruke, najavljen je bojkot državnih institucija te ponovljene želje za "mirnim razlazom".

Poslovni sektor brodio je kroz tešku godinu opterećen globalnom svjetskom krizom, ali i unutrašnjim državnim opstrukcijama. Kraj godine obilježio je štrajk rudara, kao i epilog te krize u vidu povećanja cijena električne energije.

Sportsku godinu obilježila je sjajna mlada plivačica Lana Pudar i njeni uspjesi u svjetskim bazenima. Košarkaška i rukometna reprezentacija bile su uspješnije od nogometne, koja je obarala negativne rekorde.

Na kulturnom planu film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici "Quo Vadis, Aida?" pobrao je hvalospjeve publike i kritike, kao i nagrade na brojnim svjetskim festivalima i izborima za najbolje filmsko ostvarenje.

Dragi čitatelji portala Klix.ba, hvala vam što ste i u protekloj godini bili uz nas i svojim posjetama pokazali da cijenite naš rad. Svi zajedno se nadamo da će 2022. godina donijeti mnogo više radosti svim građanima ove zemlje i mnogo više pozitivnih vijesti.

Svima vama želimo puno sreće, zdravlja, ljubavi i uspjeha u 2022. godini. Sretna vam Nova godina!