Nedjelja bez vode
194

Klix.ba na izvorištu Bačevo: Mnogo posla za ViK dok građani negoduju

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafo-stanice na izvorištu Bačevo danas je gotovo cijeli glavni grad Bosne i Hercegovine bez vode. Građani su ogorčeni jer nedjelju provode bez vode u česmama, a ekipa portala Klix.ba je posjetila radnike Vodovoda i kanalizacije te zabilježila šta to oni zapravo rade.

Bageri, blato do koljena, bušenje, vađenje starih cijevi, rezanje i varenje novih cijevi... Radnici ViK-a užurbano rade kako bi što prije vratili vodu u česme stanovnika Sarajeva koji drugi dan vikenda provode bez vode.

Direktorica ViK-a Azra Muzur za Klix.ba je kazala da se danas radi redovni sistem elektropostrojenja Bačevo i da su u okviru toga odlučili iskoristiti situaciju kako bi se obavili i drugi potrebni zadaci.

"To je vezivanje potisa cjevovoda s 500 na 800 na rezervoaru Mojmilo, popravljanje kvarova kod pumpne stanice i niz sitnih kvarova koje ćemo otkloniti", izjavila je Muzur.

Ona je dodala da je servis male trafostanice tzv. Konačke već završen, a da se na glavnoj u Bačevu još uvijek radi, kao i na zahtjevnoj vezi 500 na 800.

"Radove smo krenuli u ranim jutarnjim satima. Pripremamo se već sedam dana za današnje radove kako ne bi bilo zastoja i kako bi danas završili obimne radove i pustili vodu u sistem", dodala je Muzur.

Isporuka vode u većem dijelu Sarajeva obustavljena je u 9 sati, a planirano je da se radovi završe do 16 sati. Potpuna normalizacija i okončanje radova u ViK-u očekuju večeras oko 20 sati.

U ovom javnom preduzeću mole stanovnike Sarajeva za strpljenje, a za sve informacije građani se mogu obratiti Dispečerskom centru na brojeve 033/210 707 i 033/220 435.