{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klinika za onkološku i glandularnu hirurgiju primljena u Senonetwork

S
26.4.2011. u 07:59
0
1
Klinika za onkološku i glandularnu hirurgiju primljena u Senonetwork
0
Klinika za onkološku i glandularnu hirurgiju primljena u Senonetwork
Zaposlenici Klinike za onkološku i glandularnu hirurgiju
Klinika za onkološku i glandularnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nedavno je primljena u Senonetwork. To je organizacija koja se bavi sinergijom među jedinicama (klinikama) koje se bave prevashodno borbom protiv karcinoma dojke.
Članstvo u takvoj organizaciji podrazumijeva i uvođenje procedura, odnosno protokola koji nalažu poštovanje doktrine u operativnom zbrinjavanju pacijenata koji pate od karcinoma.

Treba istaći da je Onkološka hirurgija C8 KCUS-a razvila izvanredan odnos sa evropskom Onkološkom školom. Ta saradnja traje već nekoliko godina, te je članstvo u Senonetworku samo nastavak višegodišnje saradnje.

Prijem ponajviše zavisi od primjene multidisciplinarnog pristupa karcinomu dojke, jer je već odavno jasno kako se radi o sistemskoj bolesti, tako da je neophodno i sveobuhvatno liječenje tih pacijenata koje involvira specijaliste iz više oblasti. Tu se ponajviše misli na hirurge, patologe, onkologe, radiologe i specijaliste nuklearne medicine.

Osim toga, da bi se postalo članom navedene organizacije potrebno je imati preko 150 novootkrivenih slučajeva karcinoma dojke godišnje, što pomenuta hirurgija zadovoljava.

Čin prijema desio se 21. januara ove godine i od tada je Klinika za onkološku i glandularnu hirurgiju i službeno na predstavljeni na oficijelnom web-siteu organizacije.

Borba protiv karcinoma dojke će se u budućnosti najviše ogledati u što većem broju rekonstruktivnih zahvata, koji će biti u potpunosti besplatni.

Što se tiče regiona, član ove organizacije je samo Onkološki institut iz Ljubljane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: