{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klinika za kardiologiju UKCS-a dobila novi aparat za ultrazvuk srca

F
9.7.2015. u 12:32
0
8
Klinika za kardiologiju UKCS-a dobila novi aparat za ultrazvuk srca
0
Fondacija "Coeur de la tour" iz Švicarske donirala je danas Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) aparat za ultrazvučnu dijagnostiku srca, najnovije generacije Philips - model AFFINITI 50, a vrijednost doniranog aparata je 130.000 KM.
Direktorica Internih disciplina UKCS doc. dr. Nermina Bešlić kazala je da je to značajna donacija kojom će biti omogućena rana dijagnostika srčanih oboljenja, te viši nivo medicinske usluge pacijentima.

"Naši ljekari će lakše i pouzdanije moći uspostavljati dijagnoze što je značajno pri liječenju svih vrsta oboljenja, pa tako i srčanih", navela je Bešlić.

Aparat je kompatibilan s već postojećim aparatom na toj klinici, a donacija je dio dvogodišnjeg projekta i suradnje Klinike za kardiologiju UKCS i Fondacije "Coeur de la tour".

Šef Klinike za kardiologiju prof.dr. Mehemed Kulić kaže da projekt traje dvije godine, a ovom donacijom završen je jedan njegov dio.

"Drugi dio projekta je edukacija i certificiranje svih kardiologa koji rade eho kardiografiju, po postulatima EU, tako da se nadamo da će i ovaj dio projekta u narednih godinu dana biti završen", istakao je on, saopćila je Služba za odnose s javnošću UKCS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: