Klinac odlazi iz geta: Tijelo Davida Dragičevića napustilo Banju Luku

D. Be./Klix.ba
14.3.2019. u 10:15
333
187
Klinac odlazi iz geta: Tijelo Davida Dragičevića napustilo Banju Luku
333
1/13 Foto: M.D./Klix.ba
2/13 Foto: M.D./Klix.ba
3/13 Foto: M.D./Klix.ba
4/13 Foto: M.D./Klix.ba
5/13 Foto: M.D./Klix.ba
6/13 Foto: M.D./Klix.ba
7/13 Foto: M.D./Klix.ba
8/13 Foto: M.D./Klix.ba
9/13 Foto: M.D./Klix.ba
10/13 Foto: Pravda za Davida
11/13 Foto: M.D./Klix.ba
12/13 Foto: M.D./Klix.ba
13/13 Foto: M.D./Klix.ba
Tijelo 21-godišnjeg Davida Dragičevića, koji je ubijen u martu prošle godine, ekshumirano prije dva dana iz grobnog mjesta u Banjoj Luci, danas je krenulo put ka mjestu Wiener Neustad kraj Beča gdje će pronaći konačni smiraj.
Članovi grupe Pravda za Davida, prijatelji i Davidova porodica okupili su se jutros u dvorištu Rebrovačke crkve odakle su ispratili tijelo Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Vozilo koje će prevoziti tijelo Davida Dragičevića u Austriju iz Banje Luke je ispraćeno u koloni automobila, a okupljeni ispred crkve su skandirali "Pravda za Davida" te otpjevali pjesmu "Klinac u getu".

Uoči godišnjice smrti Davidovo tijelo će vozilom biti prebačeno u Wiener Neustad u Austriji gdje će biti ukopano na gradskom groblju.

Svoju razočaranost u sistem i vlasti Davidovi roditelji Davor i Suzana dokazali su ekshumacijom tijela svog sina i odlukom da se prebaci u Austriju.

Za četiri dana navršit će se godina od kada je ubijen David Dragičević pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Od pronalaska tijela Davida Dragičevića u rijeci Crkvena na ušću u Vrbas 24. marta članovi grupe Pravda za Davida i mnogi građani BiH traže istinu o njegovoj smrti te procesuiranje osoba odgovornih za zločin.

Davidova majka Suzana Radanović kazala je ranije da su se na ovo odlučili kako bi David konačno pronašao svoj mir, a ona mogla obilaziti grob svoga sina, jer se u Banju Luku ne planira vraćati.

Ogorčeni građani iz cijele BiH, regije i svijeta već skoro godinu šalju poruke podrške Davidovoj porodici te pozivaju nadležne da konačno rasvijetle slučaj i procesuiraju odgovorne.

Članovi grupe Pravda za Davida poručili su kako nikada neće odustati od borbe za istinu i pravdu sve dok počinioci ovog djela ne budu procesuirani.

Nakon ispraćaja Banjalučani su privatnim automobilima krenuli prema graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradiški, gdje će se nakratko zaustaviti između autobuske stanice i lokalnog stadiona kako bi se obratili medijima i posljednji put se oprostili od Davida prije nego njegovo tijelo napusti Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (187)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: