Uputio i čestitke
684

Kličko pisao Karić: Zbog vaše podrške, naše svjetlo u tami sjaji još jače

S. Š.
Vitalij Kličko i Benjamina Karić
Vitalij Kličko i Benjamina Karić
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko uputio je pismo gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić u kojem se, između ostalog, zahvalio na dosadašnjoj podršci koju su građani Sarajeva pružili ratom pogođenim Ukrajincima te uputio čestitke za predstojeće praznike.

Kličko se u svom pismu najiskrenije zahvalio na podršci i pomoći koju su grad Sarajevo i njegovi građani pružili Ukrajincima koji se nalaze u teškim trenucima.

"Kada imamo prijatelje oko nas, postajemo jači. A naša snaga se nalazi u slobodi i demokratiji. Teroristi uništavaju našu infrastrukturu, ne možemo da ugostimo nama bliske osobe, da se ugrijemo tokom zimskim dana pa čak ni da operemo ruke. Ipak, to nije toliko teško koliko gubitak ljudskih života", piše Kličko i nastavlja:

"U ovom mučnom periodu u tami vidimo svjetlo - naše zajedničke vrijednosti i želje. A zbog vaše pomoći - to svjetlo sjaji još jače", navodi gradonačelnik Kijeva.

Karić i Kličko na Kijevskom investicionom forumu (Foto: Grad Sarajevo)
Karić i Kličko na Kijevskom investicionom forumu (Foto: Grad Sarajevo)

Za kraj, Kličko je zahvalu uputio, kako je naveo u pismu - kao pravi prijatelj - zbog učešća u Kijevskom investicionom forumu, što je za njega odvažan gest pri pomaganju da se obnovi jedan dio Evrope, misleći na Ukrajinu.

"A dan pobjede bit će trenutak koji ćemo zajednički proslaviti", istaknuo je Kličko.

U ime delegacije Grada Kijeva, Kličko je Benjamini poželio sreću, uspjeh, mnoštvo novih prilika i "istinsko čudo".