{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Klas": Od 1. septembra hljeb 0,85 KM

F
26.8.2007. u 12:08
0
0
"Klas": Od 1. septembra hljeb 0,85 KM
0
"Klas": Od 1. septembra hljeb 0,85 KM
Maloprodajna cijena polubijelog i narodnog hljeba, težine 400 grama, u Kantonu Sarajevo, koji proizvodi sarajevski "Klas", od 1. septembra 2007. godine iznosit će 0,85 KM, uključujući PDV.
"Klas" će istovremeno korigovati cijene pekarskih proizvoda na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove kompanije.

Uprava "Klasa" vodila je računa da korekcija bude minimalna u odnosu na postojeće cijene, koje nisu mijenjane pune dvije godine, unatoč stalnom poskupljenju sirovina, energenata, kapitala, i uvođenju PDV-a 1. januara 2006.

Odluka o poskupljenju direktno je uslovljena stanjem na svjetskom tržištu pšenice i mogućnostima redovnog snabdijevanja, nakon ozbiljnih poremećaja izazvanih ovogodišnjom sušom, kao i enormnog skoka cijena pšenice na rekordni nivo od oko 250 EUR/tona.

Pri donošenju odluke o usklađivanju cijene hljeba zbog drastično izmijenjenih okolnosti na tržištu, imali smo u vidu kupovnu moć stanovništva u našoj zemlji, kao i procjenu ukupnog stanja u mlinsko-pekarskoj industriji u BIH, navodi se u saopćenju.

"Klas" će uložiti maksimalne napore da obezbijedi kontinuirano snabdijevanje tržišta svojim proizvodima u narednom periodu, te da u dogledno vrijeme zadrži postojeći nivo cijena. To će direktno zavisiti od kretanja cijena sirovina, energenata i kapitala, koji imaju karakter berzanskih roba, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: